Waarom budgetcoaching aanbieden aan je werknemers?
Een van de factoren die van grote invloed is op het welzijn van je medewerkers is hun financiële situatie. Financiële stress bij je werknemers kan leiden tot verminderde productiviteit, verhoogd ziekteverzuim en een afname van de algemene tevredenheid op de werkplek.
Door budgetcoaching aan te bieden aan je werknemers, laat je zien dat je geeft om hun welzijn, zowel professioneel als persoonlijk. Hier zijn een paar redenen waarom budgetcoaching een waardevolle investering is:
Productiviteit | Financiële stress kan een aanzienlijke impact hebben op de concentratie en motivatie van werknemers. Door hen te voorzien van financiële kennis en vaardigheden zal dit een positief gevolg hebben op de productiviteit van de werknemer.
Ziekteverzuim | Financiële problemen kunnen leiden tot extra stress, wat op zijn beurt kan leiden tot gezondheidsproblemen. Door je werknemers te helpen bij het beheren van hun financiën, zal dit bijdragen aan het verminderen van ziekteverzuim en het bevorderen van een gezondere werkomgeving.
Goed werkgeverschap | Door budgetcoaching aan te bieden, laat je je werknemers zien dat je betrokken bent bij hun welzijn en ontwikkeling. Dit kan leiden tot een hogere mate van werknemerstevredenheid en loyaliteit aan je bedrijf.
Kosten besparing | Je bent als werkgever al snel 13.000 euro per jaar kwijt aan een medewerker met financiële problemen (verzuim, verminderde productiviteit, verwerking van loonbeslagen).
62% van de werkgevers heeft
personeel met geldproblemen!
Waarom een budgetcoach aanbieden aan je werknemers?
- Omdat financiële problemen in de top 3 staat van redenen van verzuim
- Omdat werknemers met financiële zorgen minder productief zijn
- Omdat je goed werkgeverschap belangrijk vindt
Mogelijkheden waar je medewerkers gebruik van kunnen maken als je mij laat helpen:
- 1 op 1 coaching
- Workshops en trainingen
- Sheets & tools
- Maatwerk (neem contact op)
Wat is het voordeel voor jou?
- Minder verzuim
- Geconcentreerder op het werk
- Voorkomen dat er loonbeslag gelegd wordt
- Goed werkgeverschap
- Fiscaal voordeliger
FEITEN & CIJFERS
- 62% van de werkgevers heeft te maken met personeel met financiële problemen
- Een werkgever is al snel 13.000 euro per jaar kwijt aan een medewerker met financiële problemen (verzuim, verminderde productiviteit, verwerking van loonbeslagen).
- Productiviteitsafname van 20%
- Toename ziekteverzuim 7 dagen
- Verwerken loonbeslag kost gemiddeld 3 uur
- Hoger risico op diefstal, fraude en feit dat personeel met geldproblemen vatbaarder is voor omkoping en chantage
Uit onderzoek [Nibud] blijkt dat 80% van de werkgevers graag werknemers wil ondersteunen wanneer ze te maken hebben met geldproblemen.
Behoor jij tot deze 80%? En hoe laat jij aan je werknemers weten dat ze bij jou terecht kunnen voor ondersteuning? En wat biedt jij je werknemers aan?
Nieuwgierig wat Zorgvoorbudget voor jouw bedrijf kan betekenen?
Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
“voorkomen is goedkoper dan genezen”