Zelf aan de slag met de sheets?

kasboek

Als je consequent gebruik maakt van een kasboek krijg jij weer de grip op je uitgaven.

jaarbegroting

Door gebruik te maken van de jaarbegroting zie je in welke maanden je geld overhoudt en kan je hiermee krappe maanden opvangen.

cadeau budget planner

Heel handig als je niet voor verrassingen wil komen te staan. Je weet precies hoeveel je maandelijks moet reserveren voor cadeautjes.


….

een goede start

 In 30 minuten een uitgebreide uitleg over het gebruik en het invullen van de sheets.

Flowers photo created by freepik free style dream brand

gratis downloads

 Download hier gratis een printversie van het kasboek, de cadeau budget planner en de weekmenu planner.

Kasboek

€ 7,50

Dagelijks hebben we te maken met vele uitgaven. De boodschappen, kleding, dagjes uit, de kapper, de Action, kopje koffie voor onderweg, en al die bedragen bij elkaar lopen snel op. Het geld lijkt soms wel te verdampen… Ongemerkt geef je veel geld uit aan gevoelsmatig kleine dingen.

Door gebruik te maken van een kasboek krijg je snel een duidelijk inzicht en krijg je ook inzichtelijk waar je mogelijk op kan besparen. Je zal verbaasd zijn wat alleen deze bewustwording al met je doet.

Als je consequent gebruik maakt van een kasboek krijg jij weer de grip op je uitgaven.

Met het Zorgvoorbudget Kasboek weet jij:

 • Wat je per week hebt uitgegeven
 • Wat je per maand hebt uitgegeven
 • Wat je per kwartaal hebt uitgegeven
 • Wat je per jaar hebt uitgegeven
 • Wat je aan welke categorie hebt uitgegeven

Categorieën

In het kasboek zijn de meest voorkomende categorieën vooraf ingevoerd. Dit zijn onder andere de supermarkt, bakker, drogist, kaasboer, tankstation, etcetera. Maar wil je zelf een categorie toevoegen, dan is dat allemaal mogelijk.

Hoe te gebruiken?

Je uitgaves kan je zeer eenvoudig invoeren aan de hand van bijvoorbeeld je afschrijvingen in je bankapp. Als je de datum invoert wordt het weeknummer automatisch toegevoegd. De verdere berekeningen maakt het kasboek allemaal voor jou!

Vind je het prettiger om eerst alles op papier te noteren? Gebruik hiervoor de gratis download Kasboek die je kan printen.

Spreek met jezelf een vast moment af, het liefst 1 keer per week, dat je je administratie gaat bijwerken. Zo zorg je ervoor dat jij grip houdt op je financiën.

Met de jaarbegroting weet jij waar je geld elke maand naartoe gaat!

De opbouw van de jaarbegroting:

 1. Welke inkomsten verwacht je te ontvangen in welke maanden
 2. Invoeren alle vaste lasten
 3. Invoeren reserveringen (eventueel verdeeld over verschillende potjes)
 4. Invoeren huishoudelijke uitgaven
 5. Je ziet het resultaat van de inkomsten minus de uitgaven

Door gebruik te maken van de jaarbegroting zie je in welke maanden je geld overhoudt en hiermee kan je eventuele krappe maanden opvangen.

Jaarbegroting

€ 7,50

Met de jaarbegroting weet jij precies welke inkomsten je kan verwachten en welke uitgaven daar tegenover staan gespecifieerd per maand.

Je hebt te maken met verschillende inkomsten. Denk hierbij aan loon of uitkering, vakantiegeld, wellicht een 13e maand, kinderbijslag, toeslagen en mogelijk ontvang je kinder- of partneralimentatie. Daarnaast ontvang je niet elke maand dezelfde inkomsten. Vakantiegeld krijgen we vaak maar 1 keer per jaar en de kinderbijslag weer per kwartaal.

Je uitgaven bestaan voornamelijk uit je vaste en je variabele lasten. De vaste lasten komen maandelijks terug maar soms ook niet elke maand. De gemeentelijke- en waterschapsbelasting betaal je vaak in 10 termijnen en het water weer in 4 termijnen. En heb je een budget voor je variabele lasten? En hoe gaat het sparen?

Cadeau Budget Planner

€ 5,-

Als je vier verjaardagen in een maand hebt kan dit een behoorlijke impact hebben op je budget. Om niet voor verassingen komen te staan is er de ‘cadeau budget planner’. Zo weet je precies hoeveel je maandelijks kan reserveren en heb je de mogelijkheid dit te verspreiden over verschillende maanden.

Je vult alle ‘bijzondere’ dagen in en het bedrag dat je hiervoor wilt reserveren. Denk bij het invullen van deze ‘cadeau budget planner’ niet alleen aan verjaardagen, maar ook aan Sinterklaas, Kerst, bruiloft, jubilea, afzwemmen enzovoort.

Na het invullen heb je inzicht in je:

 • Totale cadeau budget per maand
 • Totale cadeau budget per jaar
 • Gemiddelde cadeau budget per maand

Nog een ander voordeel van deze planner is dat je vooraf hebt nagedacht over hoeveel je wilt uitgeven aan bepaalde cadeaus en dan is het makkelijker om je hier aan te houden.

Een goede start

Wil je op weg geholpen worden met de sheets dan help ik je uiteraard graag. Boek hiervoor ‘een goede start’. We plannen hiervoor een Teams meeting waarbij ik via een gedeeld scherm je in 30 minuten een uitgebreide uitleg geef over het gebruik en invullen van de sheets.

zorgvoorbudget | goede start
ZVB - kasboek

Kasboek

Met ons kasboek kan je heel eenvoudig een start maken om inzicht te krijgen in je uitgaven.

cadeau budget planner

Weet jij hoeveel je per jaar uitgeeft / apart moet zetten voor cadeautjes? Het kan per jaar behoorlijk oplopen. Vergeet jubiliea, bruiloft(en), afzwemmen, sinterklaas en kerst niet! 

ZVB - cadeau budget planner
ZVB | weekmenuplanner

weekmenu planner

Hoe lekker is het om niet elke dag te hoeven bedenken “wat eten we vandaag?”.
TIP: pak de supermarkt folders erbij als je je weekmenu gaat bedenken.

“voor hetzelfde geld koop je niets”