1 op 1 coaching

Samen zorgen we ervoor dat jij (weer) grip krijgt op je financiën.

Heb ik het over jou?

 • Je mist het inzicht en overzicht van je financiële situatie
 • Je wilt meer grip op je inkomsten en uitgaven
 • Je wilt voorbereid zijn op onverwachte uitgaven
 • Je wilt meer sparen en buffers opbouwen voor zowel de korte als lange termijn
 • Je wilt ook nog blijven genieten en niet elk dubbeltje om moeten draaien

Is praten over geld nog steeds een taboe of steeds meer geaccepteerd? En hulp vragen op het gebied van geld, schaam je je daarvoor of ben je daar trots op?

Tegenwoordig kan je overal een coach voor vinden. Voor het zoeken naar andere baan of omscholing, als je wilt afvallen of juist fitter en gezonder wilt leven, voor het opzetten van een eigen bedrijf of hoe je zorgt voor een goede werk-privé balans. Waarom dan niet voor geldzaken?

Je bent hier niet voor niks, je hebt een behoefte. Dit kan een verandering in je persoonlijke situatie zijn of je bent het zat om van salaris naar salaris te leven of misschien heb je prachtige wensen en doelen waar je een plan voor wilt maken maar je weet niet waar je moet beginnen. Wat je vraag of wens ook is, je bent hier op de goede plek.

Wat kan je van mij verwachten?

Gratis kennismakingsgesprek
We maken kennis met elkaar, waarbij je iets meer kan vertellen over je situatie. Wat zijn je wensen en doelen? Waar loop je tegenaan? Ik vertel wat ik voor je kan betekenen. Wederzijds vertrouwen en respect is de basis voor een goede samenwerking.

Eerste gesprek
Tijdens het eerste gesprek bespreken we uitgebreid je wensen en doelen. Wat wil je bereiken en welke afspraken maken we met elkaar. Daarnaast beginnen we met de eerste opzet van een jaarbegroting waarbij we kijken naar de inkomsten en uitgaven. Je ontvang na dit gesprek de Zorgvoorbudget sheets per mail.

Coaching
Hoeveel gesprekken er nodig zijn om je te brengen waar je wilt zijn zullen we gedurende het traject gaan ervaren. Geen situatie is hetzelfde waardoor het vooraf lastig is om het aantal gesprekken te bepalen. Coaching kan fysiek bij jou thuis of via Teams.

Alle tips en adviezen die je ontvangt tijdens het coaching traject zijn op jouw persoonlijke situatie afgestemd. Na elke gesprek ontvang je per mail een overzicht van wat we hebben besproken.

Altijd bereikbaar
Naast de fysieke of Teams afspraken ben ik altijd bereikbaar via mail of whatsapp, voor al je vragen en je ontvangt dezelfde dag een reactie.

Laatste gesprek
Je hebt je doelen bereikt en je hebt mijn ondersteuning niet meer nodig. SUPER! Een goed moment om je nog de laatste tips en adviezen mee te geven.

Afronding
Drie maanden na ons laatste gesprek neem ik nog een keer contact met je op. Mogelijk heb je nog wat vragen of opmerkingen. Je mag uiteraard zelf altijd eerder aan de “bel” trekken.

 

klinkt goed… maar wat gaat dat kosten?

Vooraf kunnen we niet bepalen hoeveel gesprekken er nodig zijn. Daarnaast wil ik dat je alleen betaalt waar je ook daadwerkelijk gebruik van maakt.
Ik werk dus niet met strippenkaarten, coaching trajecten of andere vormen van bundeling van uren. Ik werk met een uurtarief, jij betaalt waar je gebruik van maakt.

Het tarief is € 75,- per uur inclusief btw
Hebben we naast onze Teams of fysieke afspraken contact via mail of whatsapp dan worden daar geen extra kosten voor gerekend.

De Zorgvoorbudget sheets ontvang je gratis na ons eerste gesprek.

als je praat, herhaal je wat je vaak al weet

als je luistert, leer je vaak iets nieuws

– Dalai Lama –

vaste lasten check

Ben jij een overstapper of vind je dat maar gedoe?

Van een gemiddeld huishouden gaat meer dan 50% van alle inkomsten naar de vaste lasten. En dan heb je nog geen boodschappen gedaan, nog geen km met de auto gereden of laat staan op vakantie geweest. En dan willen we ook nog sparen..

Als je kan besparen waarom zou je dat dan niet doen? Regelmatig hoor ik mensen zeggen dat het geen zin heeft om over te stappen, dat het ‘maar’ een tientje scheelt in de maand. Ik kijk daar anders tegenaan. In plaats van ‘maar’ een tientje denk ik ‘het is’ een tientje. En heel veel tientjes bij elkaar lopen op tot een serieus bedrag.

Voorbeeld:
– 10 euro per maand op verzekeringen
– 10 euro per maand internet & tv
– 10 euro per maand op overige abonnementen en loterijen
– 10 euro per week op boodschappen
= 73 euro per maand = € 880 per jaar

Na de vaste lasten check weet je:

 • Wat de voorwaarden zijn van de diensten die je afneemt
 • Wat de prijzen zijn van de diensten die je afneemt
 • Wat de looptijden zijn van de diensten die je afneemt
 • Of je te maken hebt opzegtermijnen
 • Waarop je kan besparen
 • Weet je wat alternatieven zijn
 • Of alles nog past bij jouw persoonlijke situatie

  Wat ga ik voor je doen?

  Wanneer je gebruik maakt van de vaste lasten check ga ik voor je onderzoeken of bepaalde terugkerende lasten voordeliger of beter kunnen. De vergelijking wordt zeker niet alleen gemaakt op basis van de prijs maar ik kijk ook zeker naar de voorwaarden.

  1. Ik ontvang van jou een kopie van de lopende overeenkomsten en contracten die je graag wil laten checken.
  2. We bespreken op basis van je lopende overeenkomsten en contracten of deze ook nog bij je situatie passen. Mocht je persoonlijke situatie gewijzigd zijn dan kunnen we er meteen voor zorgen dat dit aangepast zal worden bij je huidige of eventuele nieuwe aanbieder.
  3. Ik ga voor je aan de slag. Ik werk volledig onafhankelijk en ga op zoek naar de beste prijs en kwaliteit afgestemd op jouw wensen.
  4. Je ontvangt van mij de uitkomst van de check in een overzicht [pdf]. Deze bespreken we samen.
  5. Wanneer je dit wenst help ik je met oversluiten, opzeggen en/of wijzigen van je contracten en overeenkomsten.

  Waarop kan je besparen?

  • Bankkosten
  • Gas & Stroom (niet het moment om over te stappen maar wel goed om in kaart te brengen onder welke voorwaarden je huidige contract loopt)
  • Woonverzekeringen
  • Autoverzekering
  • Rechtsbijstand
  • Zorgverzekering
  • Overige verzekeringen (fiets, mobiel, dieren)
  • Telefoon, tv en internet
  • Mobiele telefoon(s)
  • Streamingsdiensten (Netflix, Videoland, Spotify, Disney, Discovery)
  • Loterijen
  • Abonnementen (gemiddeld huishouden heeft 11 abonnementen)

  vasten lasten check | € 450,-

  Het is niet alleen de besparing. Maar ook de check dat wat er is geregeld ook goed geregeld is. Niet alleen gecheckt op prijs maar ook op kwaliteit en voorwaarden.

  wie wil, zoekt een mogelijkheid

  wie niet wil, zoekt een reden

  Veelgestelde vragen

  Moet ik schulden hebben om gebruik te maken van een budgetcoach?

  Nee, absoluut niet.

  Waarom geld uitgeven aan een budgetcoach?
  • Met de juiste coaching en begeleiding krijg jij grip op je financiële situatie. Een doel is vaak om financiële rust te creëren, te (be)sparen en zorgen voor overzicht. Je staat er niet langer alleen voor en het levert je meer op dan het je kost. De gemaakte kosten verdien je echt heel snel terug!
  • Je betaalt voor mijn kennis, ervaring en tijd.
  Moet ik de kosten voor een budgetcoach altijd zelf betalen?

  Mijn advies is altijd om te kijken of de kosten op een andere manier vergoed kunnen worden. Werkgevers zijn vaak bereid om (een deel) van de kosten voor hun rekening te nemen. Je kan ook contact opnemen met je zorgverzekeraar, de gemeente of het UWV.

  Kan ik een coaching-pakket afnemen?

  Ik werk niet met pakketten omdat ik wil dat je alleen betaald waar je gebruik van maakt. Transparantie vind ik erg belangrijk.

  Geef je wel eens korting?

  Alleen als je alle sheets besteld ontvang je 25% korting op de sheets.
  Verder geef ik geen kortingen op het uurtarief, de vaste lasten check of maatwerk trajecten. Ik wil voor iedereen dezelfde prijzen.

  Ga jij me vertellen waar ik mijn geld aan uit mag geven?

  Zeker niet! Jij bent de baas over je eigen geld en maakt ook zelf je eigen keuzes. Je mag van mij verwachten dat ik je motiveer en ondersteun met daarnaast tips en adviezen die gericht zijn op jouw persoonlijke situatie.

  Bij welke life-events is het verstandig om extra aandacht te geven aan mijn financiën?

  In een leven kan veel veranderen. Leuke gebeurtenissen maar ook minder fijne. Deze veranderingen kunnen een grote impact hebben op je financiële situatie. Voorbeelden wanneer het verstandig is om uitgebreid stil te staan wat de financiële gevolgen zijn:

  • Kinderen worden 18 jaar / gaan studeren / op kamers wonen
  • Samenwonen of trouwen
  • Woning kopen/huren, verkopen
  • Kinderen krijgen
  • Scheiding of uit elkaar
  • Verandering inkomen: loonsverhoging, verandering van baan, baanverlies, starten als zelfstandige, pensioen
  • Overlijden